Bedrijven

Als ondernemer wilt u niet afhankelijk zijn van een energieleverancier waarbij u de jaarlijkse prijsstijging niet in de hand heeft. Door zelf te investeren in duurzame energie vermindert u uw energiekosten. Alsmede stijgt de waarde van uw bedrijf en draagt u bij aan een beter milieu én groen imago.

Momenteel is het zeer aantrekkelijk om te investeren in duurzame energie. De technologieën verbeteren en de prijzen dalen. Daarnaast zijn de huidige fiscale regelingen zo voordelig dat duurzame energie zelfs zonder subsidie aantrekkelijk is. Hierdoor is de huidige terugverdientijd tussen de 3 en circa 10 jaar.

WindSun biedt maatwerkoplossingen voor onder andere overheden, ondernemers, bedrijventerreinen en agrariërs voor de plaatsing van zonnepaneel- en/of windmoleninstallaties. Daarbij adviseert WindSun u over subsidies, verzekeringen, financiering en zoekt samen met u naar de meest duurzame oplossing. WindSun verzorgt voor u een totaalpakket inclusief vergunningen, levering, installatie, garantie, onderhoud etc.

Subsidies voor bedrijven
Als u investeert in wind- of zonne-energie zijn er diverse subsidiemogelijkheden en fiscale regelingen. Windsun zoekt voor u uit van welke subsidiemogelijkheden en fiscale regelingen u gebruik kunt maken.

Landelijk is er momenteel de Subsidie Duurzame Energie+ (SDE+). De SDE+ stimuleert de productie van duurzame energie en is specifiek gericht op bedrijven en instellingen. Het subsidiebedrag kan oplopen tot 7,3 ct/kWh voor windenergie en 10,4 ct/KWh voor zonne-energie.

Voor de particulier is sinds juli 2012 de mogelijkheid subsidie aan te vragen op de materiaal kosten bij de aanschaf van een zonne paneel installatie. De Subsidie bedraagt 15% van de materiaalkosten met een maximum van €650 per aanvrager.